אני רוצה לשאול אותך משהו.
קישוא ובננה –
זה מה שתינוק צריך לקבל כשהוא מתחיל מוצקים?
תרשי לי להפתיע אותך, אבל התשובה היא לא.
האמת היא שכשתינוקות מתחילים לאכול מוצקים הם צריכים דווקא מזונות עשירים בברזל, באבץ ובשומנים איכותיים – כהשלמה לחלב האם שהם מקבלים בהנקה.
כי מה שחשוב באמת זה לא כמות הקלוריות שהתינוק מקבל ממוצקים (כי את זה חלב האם יכול לספק), אלא איכות וסוג המזון שהוא מקבל.
לכן, בננה וקישוא הם מזונות נחמדים שאפשר להציע לצד מזונות אחרים, אבל הם לא עונים על הצורך התזונתי המדויק של תינוקות, כי הם מורכבים בעיקר מפחמימות (שבהן חלב האם כבר עשיר…).
וזה לא נגמר כאן.
כי בסופר יש אלף אריזות עם מאכלים מיוחדים לתינוקות, ומגוון רחב של עצות על מה לטחון. לא רק שהטרחה גדולה וההוצאה הזויה, גם קשה להבין איך לעשות את המעבר למוצקים בצורה בריאה.
מה שבטוח –
מעבר למוצקים יכול להיות מבלבל.
איך בונים תפריט טוב?
מותר לתת מים לא רתוחים?
צריך לבדוק כל מאכל בנפרד?
איך לעבור מטעימות לארוחות?
כמה התינוק אמור לאכול בארוחה?
איך להפחית הנקות אחרי ארוחות מוצקים?
צריך לטחון הכל? כדאי לקנות בלנדר מיוחד? או מאדה ירקות מיוחד?
איך שוללים אלרגיה?
אלו השאלות הכי לגיטימיות שיש.
כי התזונה הבריאה של התינוק שלך מבוססת קודם כל על הידע והביטחון שלך.
אז איך מתקדמים מכאן?